luni, 19 martie 2012

ZILELE CAIETE SILVANE

       În zilele de 16 şi 17 martie 2012, a avut loc, la Zalău, cea de a cincea ediţie a Zilelor Caiete Silvane. Redau, mai jos, afişul acestei manifestări de pe coperta numărului 86 al revistei.


   O parte din colectivul de redacţie al revistei. În mijloc, domnul Daniel Săuca, redactorul  şef al revistei şi directorul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj.

Domnul Daniel Săuca deschide manifestaţia
La microfon, poetul Ioan Mureşan

        În cadrul manifestării s-a efectuat o excursie în judeţ cu vizitarea  Castelului Bathory din Şimleul Silvaniei (sec. XV) şi a Muzeului de Artă Populară al Ligiei Alexandra Bodea din satul Iaz, comuna Plopiş, judeţul Sălaj.



     În prezent, în incinta castelului se fac săpături pentru descărcarea arheologică, urmând să se amenajeze un ansamblu muzeistic care să includă clădirile rămase, consolidate, plus alte amenajări .

Ligia Bodea


        Muzeul de Artă Populară al Ligiei Alexandra Bodea, cu o colecţie impresionantă de obiecte populare, este efectiv propietatea celei mai tinere propietară de muzeu din România şi poate chiar din lume. Ea a înfiinţat muzeul în casa bunicei ei, iar obiectele le-a colectat singură din localităţile din zonă. Ligia Bodea este şi o talentată pictoriţă de icoane pe sticlă.
       Zilele Caiete Silvane a fost o reuştă din toate punctele de vedere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu